Införd:
08/19/2014 03:57 PM

BTH-professor i topp på världslista

I maj 2014 publicerades en vetenskaplig artikel över vilka personer som bidragit mest till litteraturen inom området mjukvaruutveckling genom tiderna. Claes Wohlin, professor i programvaruteknik vid BTH, Blekinge Tekniska Högskola, återfinns på listan.

Claes Wohlin, professor i programvaruteknik vid BTH, hamnar i toppen på två listor av de författare som bidragit mest till litteraturen inom mjukvaruutvecklingsområdet (engelska: software engineering). Skillnaden på listorna beror på hur bidrag viktas när det finns flera författare. På listorna över de 30 som bidragit mest till litteraturen inom området i världen hamnar Claes Wohlin på fjärde respektive sjunde plats.

– Området etablerades 1968 och därmed visar studien på hela områdets livstid och det är mycket roligt att finnas med på listan överhuvudtaget. Att ligga topp-7 genom tiderna är helt fantastiskt, säger Claes Wohlin.

Det är i tidskriften Scientometrics som forskaren J. M. Fernandes presenterar sin analys över hur litteraturen inom mjukvaruutvecklingsområdet utvecklats under perioden 1971–2012. Han har analyserat totalt 70 000 artiklar från hela världen för att kunna studera utvecklingen av litteraturen och ranka vilka personer som bidragit mest till litteraturen inom området.

– Det är mycket värdefullt för BTH att ha en sådan framstående forskare som professor Claes Wohlin. Han insatser är avgörande för vår starka position i världen på detta område. Det är också fantastiskt roligt för Claes personligen att få ett sådant erkännande, säger Anders Hederstierna, rektor vid BTH.

Länk till studien: http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11192-014-1331-6

 

För mer information, kontakta Claes Wohlin via e-post: claes.wohlin@bth.se eller via telefon:
0455-38 58 20 Se även www.bth.se

Källa:
Kommunikationsavdelningen den 19 augusti 2014

Redigera
Share Dela