sökt

Välkommen hit! För oss är det naturligt med ett nära samarbete med näringslivet och arbetsmarknaden under studietiden.
Vi har forskare som är bland de främsta i världen inom sina områden och studenter som vunnit priser för sina goda idéer.

Att vara student innebär så mycket mer än att bara plugga. Det handlar om kårliv, kompisar, nya erfarenheter och kanske en egen bostad. Att engagera sig i olika aktiviteter gör studentlivet rikare.

   

Bostäder

Blekinge Tekniska Högskola har två campus, ett i Karlskrona och ett i Karlshamn. 
Båda städerna ligger vid havet, vilket innebär härlig utsikt och ett varierande klimat med stranden ett stenkast bort
. Karlskrona, Ronneby och Karlshamn, har en begränsad mängd av bostäder och alla studenter måste ansöka om bostad på egen hand. Se till att du söker bostad så fort du kan!

Instruktioner om hur man ansöker om boende finns på bostadsföretagens webbplatser.

Läs mer om studentbostad

Studentliv

Studentkårens styrelse

Om du är ny på campus och samtidigt ny i staden du kommer till är studentkåren ett bra ställe att börja på. StudenkårenVi anordnar introduktionsvecka i samband med höstens terminsstart, för att ge nya studenter en möjlighet att bekanta sig med stad, campus och andra studenter.

Läs mer om Studentkåren

Tävlingslopp

På BTH finns även ett flertal andra studentföreningar, till exempel Karlskronastudenternas idrottssällskap, KIDS. Här kan du spela cricket eller hålla på med någon annan idrott så som fotboll, innebandy, basket, volleyboll eller badminton.

Läs mer om KIDS


flygfilm

Campus mitt i skärgården

FacebooklogoGilla BTH på Facebook för att få dom senaste nyheterna först!
BTH på Facebook


Studentregion Blekinge

Studentregion Blekinge är ett initiativ för att förbättra din tid på som student på BTH. Det handlar om allt från studiemiljön, evenemang och möjlighet att träffa företag eller samarbetspartners.
Huvudman för Studentregion Blekinge är BTH och finansiering och strategiskt stöd kommer från Region Blekinge, Karlskrona kommun och Karlshamns kommun.

Studentregion Blekinge

Läs mer om Studentregion Blekinge

Studentcentrum

Studentcentrum

På Studentcentrum finns vi som hjälper dig med allmänna frågor om dina studier.
När du blivit antagen till BTH så är det till Studentcentrum som du kan vända dig till. Vi finns i hus J på andra våningen.

Läs mer om StudentcentrumShare Dela
Redigera