Campusområden

BTH:s campus - två studieorter vid havet

 

BTH har två campus i Blekinge. Huvudcampus ligger i Karlskrona och det andra i Karlshamn. Båda två ligger utefter en 60 kilometer lång sträcka av Blekinges östersjökust.

Campus Gräsvik, Karlskrona
Campus Karlshamn

Karta

Karlskrona Vy

Studieorten Karlskrona

Karlskronas centrum är beläget på Trossö i Blekinges östra skärgård. Staden har en marin historia, vilket har gett staden dess karaktär med ständigt närvarande skärgårdskänsla och olika former av örlogsverksamhet. Karlskrona anses så unik att UNESCO har fört upp staden på listan över världsarv.

Havet ger möjlighet till en spännande fritid som student. Varför inte prova på segling, havskajak, dykning eller kanske fiske på sommarhalvåret? Eller kanske prova långfärdsskridskor och segla isjakt på vintern?

Visit Karlskrona (öppnas i nytt fönster)
Till Karlskrona kommun (öppnas i nytt fönster)
Till TelecomCity (öppnas i nytt fönster)

 

Karlshamn

Studieorten Karlshamn

Vattnet gör sig ständigt påmint i Karlshamn. Staden ligger granne med havet och det finns många fina badplatser i närheten. När det är dags för en paus från pluggandet finns det gott om mysiga caféer att slå sig ner på. Ett stycke västerut ligger Mörrumsån som ger chans till spännande laxfiske med kompisarna.

Karlshamn har något av ett dekadent förflutet med tillverkning av brännvin, punsch, tobak, snus och kortlekar i sin historia. Punschen bär alltjämt stadens namn men numera är det bland annat digitala upplevelser och intelligent logistik som ligger i fokus för näringslivet. Flera av företagen inom digitala upplevelser är startade av BTH:s alumner.

Visit Karlshamn (öppnas i nytt fönster)
Till Karlshamns kommun (öppnas i nytt fönster)
Till NetPort Karlshamn (öppnas i nytt fönster)
Karlshamnsbostäder (öppnas i nytt fönster)

 

Share Dela
Redigera