nywebb

Information till personal vid BTH

 


Utbetalning av retroaktiv lön

Den retroaktiva lönen kommer att betalas ut den 18 juni som en separat utbetalning. Den kommer att redovisas på maj månads lönespecifikation. Ordinarie junilön kommer att betalas ut 25 juni.

Publicerat: 2015-06-08.


Glöm ej att redovisa din semester

Tänk på att du, innan du går på semester, redovisa din semester i Agressoportalen. Under rubriken "Tidkod" anges "Sem". Tänk på att enheten i denna kolumn är dagar, inte timmar.

Publicerat: 2015-06-08.


Ledig dag för T/A-personal

Dagen före midsommarafton är arbetsfri för T/A-personal i de fall nationaldagen infaller på en lördag eller söndag. Det innebär att T/A-personalen är lediga den 18 juni 2015.

Publicerat: 2015-06-08.


Utökad reseräkningssupport

Drop in-tiderna för reseräkningssupporten utökas. Istället för en timme på onsdagar är du välkommen alla torsdagar, under arbetstid, till handläggarnas kontor på våning 2 i hus J (bakom studentcentrum).

För dig som inte kan på torsdagar finns möjligheten att kontakta oss och boka tid genom inkop@bth.se

Publicerat: 2015-03-06.


Nytt telefonnummer till Via Egencia

BTH:s resebyrå Via Egencia har nytt telefonnummer och e-post:
Telefon: +46 40 608 5780

customer_service@egencia.se

Publicerat: 2015-02-16


Ny webbmail för personal

Finns på adressen http://outlook.com/bth.se . Logga in med akronym, xxx@bth.se
Obs @bth.se måste vara med.
Använd sedan ditt AD/dator-lösenord (inte webblösenordet som du använde till den gamla webbmailen).

 Mer informaton på adressen http://www.bth.se/gits/gits.nsf/sidor/office365


Det finns hjärtstartare på följande platser på BTH

I Karlskrona:

- Hus J, plan 1 i korridoren vid gradängsalarna
- Biblioteket
- Institutionen för hälsa

Det finns även en hjärtstartare i Karlshamn.

Defibrillators are available in these places at BTH

In Karlskrona:

- Building J, 1st floor, next to the lecture rooms
- The Library
- Department of Health

There is also a defibrillator in Karlshamn.

Publicerat: 2014-12-18


Information vid resor och traktamenten

Vid tjänsteresa betalar arbetsgivaren resekostnadsersättning motsvarande gjorda utlägg för resa på det sätt som har bestämts när resan beordrades.

Ersättning för logikostnader betalas för utgifter för hotellrum i den utsträckning myndigheten finner kostnaden skälig.

Om en resenär delar hotellrum med någon person som inte har rätt till ersättning för logikostnader, ska kostnaden för resenären anses utgöra 75 procent av priset för ett dubbelrum (skatteverkets svar på hotellkostnader för medresenär).

Den som inte har haft några utgifter för eller inte styrker logikostnader på ett sådant sätt som myndigheten bestämmer får ersättning enligt nattraktamente.


Ledningsenhetens webbsidor

Ledningsenhetens webbsidor har kalendarium, information om grundutbildning och forskning, internationsalisering, kvalitetsarbete med mera. Länk till dessa sidor.


Ny organisation på BTH


Länk till sidan för ny organisation.


Ny externwebb (bth.se) 2014

Webb2014-bloggen är tänkt som en samlingsplats för information rörande BTH:s nya webb. Här kan du som BTH-are läsa vad som händer i projektet och även lämna dina synpunkter och feedback.

Projektet har fokus på BTH:s externa webbplats www.bth.se. Just nu pågår research- och strategifasen, läs mer på bloggen.


HP internetbutik - en privat butik för BTH-anställda

BTH har tillsammans med HP skapat en möjlighet för dig som anställd på BTH att köpa senaste IT-prylarna via en online-butik med specialpriser på hela HP stores sortiment med rabatter upp till 30%.

Laptops, stationärt, Ultrabook’s, skrivare och tillbehör med nedsatta priser och kostnadsfri frakt inom hela Sverige samt en prioriterad telefonsupport med kompetent personal som besvarar dina frågor.

Butiken har specialerbjudanden varje månad med kraftigt sänkt pris på utvalda produkter –det ska inte gå att hitta ett bättre pris! Prisgarantin innebär att om du hittar samma produkt billigare någon annanstans ersätts mellanskillnaden efter ett samtal till vår dedikerade telefonlinje.

Logga in med din e-postadress (förnamn.efternamn@bth.se) på www.hp.se/medlem för att komma direkt till butiken.

Om du som anställd behöver hjälp med beställning eller har allmänna frågor innan köp ring 08-593 66 418. Öppet mellan 08:30- 17:00 vardagar.

Publicerat: 2013-12-13


Information om resebeställning och resebyrå

Information om resor

Publicerat: 2013-09-26


Nytt avtal: Villkorsavtalet ersätter ALFA

Centrala parter har genomfört en gemensam översyn av ALFA som resulterat i ett nytt avtal kallat Villkorsavtal. Detta avtal började att gälla 1 juni 2013. Den stora förändringen är att en enhetlig modell för löneavdrag oavsett orsak till frånvaron införs. Därefter görs eventuellt ett tillägg beroende på frånvaro, till exempel sjuklön och föräldrarlön.

Avdragen kommer att skilja sig beroende på längd och förläggning precis som i dagens ALFA men det finns vissa förändringar som avser främst dem som har koncentrerad deltidstjänstgöring. Som medarbetare lär du inte märka av skillnaderna i någon större omfattning men ledigheterna och tilläggen kommer att redovisas på annat sätt i din lönespecifikation.

Har du frågor kring avtalet är du välkommen att kontakta personalavdelningen eller din fackliga organisation.

Läs mer på Arbetsgivarverkets webbplats: http://www.arbetsgivarverket.se/avtal-skrifter/centrala-avtal/villkorsavtal/ 

Publicerat: 2013-06-11


Ny abonnemangsform på telefoni från och med den 1 april

Samtliga telefonabonnemang (Telenor) på BTH ändras den 1 april till så kallat pottabonnemang med fri surf. Varje månad får man en pott på 1000:- att ringa, sms:a eller mms:a för inom Sverige. Detta gör att 70-prefixet försvinner (det kommer inte att fungera att ringa med 70-prefix efter den 1 april).

Det är viktigt att all personal läser de telefoniriktlinjer som finns på www.bth.se/telefoni - framförallt för de regler som finns gällande samtal/data till och från utlandet.

Publicerat: 2013-03-27


Information about eduroam

Under två års tid har studenter, forskare och personal kunnat ansluta till eduroam i The Clouds trådlösa nätverk i Karlskrona (Trossö, Bergåsa och Telenor arena), samt på andra eduroam-anslutna högskolor och universitet. Tack vare ett samarbete med SUNET, The Cloud och eduroam kan denna målgrupp från och med nu surfa säkert och trådlöst på flera accesspunkter i Sverige, som nästan alla flygplatser och tågstationer, helt gratis med sina vanliga BTH-konton.

For two years, students, researchers, and staff have been able to connect to eduroam in The Clouds wireless network in Karlskrona (Trossö, Bergåsa and Telenor arena), and on other participating universities, Thanks to a partnership with SUNET, The Cloud, and eduroam,  this target group can from now on surf safely and wirelessly on multiple access points in Sweden, like almost every airport and train station, for free with their regular BTH accounts.

For more information about how to configure and use eduroam

För mer information

For more information

Publicerat 2012-10-11


Information från IT-avdelningen

Omstart av din dator efter säkerhetsuppdateringar

Varje månad ges det ut nya säkerhetsuppdateringar för Windows som uppdateras per automatik till din dator när den finns i BTHs nätverk. När denna uppdatering kommer blir du uppmanad att starta om din dator, du kan numera välja att göra det omgående eller skjuta upp omstarten (postpone) en halvtimme i taget.

Publicerat 2012-06-11


 

 Falska e-postutskick /Fake e-mails

ithelpdesk  
to:
personal
2011-04-13 09:11


Sent by:
Helen Ottosson
Redigera